Het Plaatje van Bart Peeters
Bart Peeters
De pers over het Plaatje van Bart Peeters Live optredens van Bart PeetersBart Peeters over het Plaatje
 
 
   
   
   
Het Plaatje van Bart Peeters

De pers over het Plaatje van Bart Peeters

Hebbeding.

Dit is vooral een mooie eerlijke registratie van een entertainer die zijn tijd genomen heeft om het podium goed te leren kennen, en daar nu volop de vruchten van plukt. Zo’n Heist aan Zee verdient het gewoon erfgoed te worden.
VPB - De Standaard
Bart Peeters live
Bart mag er nu van overtuigd zijn dat er een behoefte is aan een Bart Peeters die zingt en vertelt in een taal die iedereen begrijpt.
H. Van Dooninck - Gazet van Antwerpen

Ontroerend, surrealisistisch, vertederend, poêtisch en grappig tegelijkertijd, én dat alles in het Nederlands op de koop toe. Faut le faire!
W. Van Driessche – De Morgen

De echte Bart Peeters is gearriveerd....Bart Peeters heeft eindelijk zichzelf gevonden.
K. Michiels – De Standaard

Wie zijn liedjes hoorde, gelooft Bart grif. Een liedjeszanger zonder kapsones, vol authentieke emoties, vol ongeremd plezier, een artiest zonder masker. Op de radio kon de luisteraar twee zondagen na elkaar horen hoe geraffineerd en vakkundig Bart Peeters liedjesteksten schrijft.. Een jonge Toon Hermans zou, zittend in de zaal, applaudisserend overeind gesprongen zijn.
J. Dreesen – De Bond

We weten niet of we Bart Peeters nu echt beter hebben leren kennen, maar de zanger heeft mooie liedjes gemaakt voor het nageslacht, dwingt bewondering af omdat hij zijn vele driften probeert samen te brengen tot één emotioneel, warm plaatje dat vertelt over het leven in Vlaanderen.
P. Vantyghem – De Standaard

De liedjes van zijn nieuwe CD bewijzen dat de mens werkelijk alles kan: caleidoscopischer talent vind je niet op het westelijk halfrond. Het zijn prachtig gearrangeerde kleinoden van een contente maar nog steeds rusteloze ziel. Verplichte aanschaf!
Marc Coenen


Nederland

Het Plaatje van Bart Peeters is even relaxed als de titel doet vermoeden. De songs worden meer voorgedragen dan gezongen, maar dat maakt het beslist niet onaangenaam. Juist doordat Bart Peeters zijn teksten zorgvuldig, woord voor woord, doseert, komt er spanning in de nummers die de humorvolle, soms mysterieuze, soms romantische teksten op een aparte manier kracht bijzetten.


Door de zachte, warme stem van Bart Peeters en de festivalsfeer die doorklinkt in de live-nummers, krijg je een heerlijk relaxed zomers gevoel: niets moet, alles mag, gewoon lekker genieten.
Een aantal songs zijn een zeer vrije vertaling van songs van Prince - 'Soms sneeuwt het in de lente', 'Zeester met koffie' -, Jacques Brel - 'Laat me niet alleen' - en Bob Dylan - 'Prachtig in het blauw'-. In veel gevallen is er van de tekst niet meer dan een titel of refrein gebruikt; het is dus beslist geen album vol covers.


Peeters zegt zelf over deze CD "Omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan, heb ik een plaatje gemaakt in mijn eigen taal. Voor mijn veertigste durfde ik dat niet, .." Wat mij betreft had hij het ook eerder mogen doen, maar tja, zoals hij zelf zingt " 't is dat je achteraf pas alles van tevoren weet".
Mia RobbemontDe pers over de Live optredens

"Maar wat een verschil met Bart Peeters, die met vijf muzikanten dicht bij zich in een eivolle tent een warme, betrokken en speelse set neerzet voor een razend enthousiast publiek. Daarin is Dranouter het best: wanneer act en publiek haast in elkaar armen vallen".
Peter Vantyghem in de Standaard

"Toen Bart Peeters nog even een blik over zijn schouder wierp, zag hij een kolkende massa tifosi in een volgepakt stadion. De man zal er wellicht goed van hebben geslapen, als hij zichzelf dat tijdverdrijf tenminste ooit toestaat."
KuB - de Morgen

"Zaterdag kreeg Bart Peeters de overvolle concerttent aan het zingen. Heist aan Zee kent blijkbaar iedereen, zelfs zondagochtend hoorde je op de camping folkies nog Zou ik het dan niet kunnen zijn vanavond zingen."
Roel van Hofstraeten - Gazet van Antwerpen

"Als staat Barts bescheidenheid in schril contrast met de staande ovatie die hij na twee bisrondes van een uitverkochte Arenberg kreeg."
R. Tollenaere – Het Nieuwsblad