Ga naar de pagina-inhoud

Nieuws over Slimmer dan de Zanger

29 03 2008

Nekka was één groot warm bad.

De mannen speelden de pannen van het dak en Barts helden bewezen nog maar eens waarom hij ze zo straf vindt. Op 9 mei 20.30u en op 11 mei 23.30u zendt één de hoogtepunten uit. Muziek spelen en Televisie maken kunnen niet beter samenvallen. Bij 'de pers over..' vind je een paar besprekingen...

Deze zomer gaan we niet zo veel spelen. Slechts 4 keer in Vlaanderen. Alles staat in het teken van de nieuwe tour en CD in september. We staan dan ook heel scherp voor die 4 'matchen'.
(10 mei TEN VREDE, 4 juli BELEUVENISSEN, 27 juli SUIKERROCK en 30 augustus MARKTROCK POPERINGE) Zie ook de agenda op deze site.

De nieuwe tour wordt afgetrapt in de AB in Brussel op 5 september. (Alle data op onze site vanaf 15 mei) 6 September ligt de nieuwe CD ook in de winkel.

Stijn

06 03 2008

Zeer welgeachte mensen uit Nederland!

Tot voor zeer kort werd deze site vrijwel uitsluitend bezocht door onze landgenoten om de simpele reden dat het “Slimmer dan de Zanger “album niet uit was in Nederland en we daar ook niet speelden .

Sinds deze week is dat anders, zoals jullie mogelijk merkten op de radio, zijn we nu wel uit bij EMI NDL en gaan we wel spelen in het mooie Noorden (bv op 14 April in Carré!).

Heb ondertussen de halve wereld afgezocht om de muzikanten van mijn dromen te vinden en dat is gelukt!

Normaal spelen we met z’n zessen, nu donderdagochtend bij Edwin Evers deden we het met zijn 3 omdat dat studiootje van 538 geen balzaal is.

Goed om te weten is misschien ook nog;

Carré 14 april

Tot zeer gauw!

Bart

07 01 2008

Volgens mij zijn we in 2008, ik merk het aan van alles, ook aan het feit dat we dit weekend in Sint-Truiden weer van start gaan. Bij onze laatste concerten in 2007 stonden we zo scherp dat ik bang werd: the only way zal toch niet down zijn? Maar zo mag je niet denken, alles kan beter!

 

Ons onnozel truukje (elke avond naast de voorspelbare "hits" blijven improviseren en experimenteren) gaan we blijven volhouden. Zo blijft alles fris voor ons en voor de mensen.

 

De Slimmer dan de Zanger-cd is ondertussen dubbel platina geworden en alweer zijn zo goed als alle zalen uitverkocht.

 

Na Nekka (19 april) gaan we geen concerten meer doen in Vlaanderen omdat we naar Nederland gaan. Ons eerste optreden in het Amsterdamse Carré was een echte meevaller, ik moet er wel aan toevoegen dat het in het kader van 120 jaar Carré was (dus wij waren niet verantwoordelijk voor die volle zaal) en dat Youp van’t Hek Het eerste deel deed en dat Ramses Shaffy de special guest (laat me / huil bidt..) was, je kan slechter vallen.

 

Maar nu eerst alle hens aan dek voor de Vlaamse concerten. Het zal telkens anders zijn maar we gaan wel overal proberen de match van ons leven te spelen...

 

PS. dat "AAA" (de enige instrumental van de "Slimmer dan de Zanger-cd") inmiddels een echte ultratop-hit is geworden door die remix van Regi, valt ons publiek nauwelijks op.

 

Erger is dat ik in andere milieus te horen krijg: "tiens Bart ben je weer met muziek begonnen? Dat was lang geleden..." Ik berust in mijn lot...

 

PS2. release poolijs ndl

 

PS3. wij zijn geen typische sportpaleisgroep maar we gaan er alles aan doen om Nekka 2008 te laten swingen als een dakpan (?). We willen ook dat het helder en hartverwarmend wordt, over de gasten mag ik nog niks zeggen, maar de hint is: ik zoek ze zeer dicht bij huis... en ook... heel ver...

Bart

04 11 2007

Er staat een Remix (door de ongrijpbare cultheld Regi!!) van AAA hoog in de Ultratop maar laat dat geen zorg tot paniek zijn aub.

Bart

05 11 2007

We zijn het voorbije weekend, met veel goesting en gezonde zenuwen, begonnen aan Het Tweede Luik van “De Slimmer dan de zanger – toer”. We zouden onszelf een bende onnozele boeren gevonden hebben als dat tweede luik identiek zou zijn aan het eerste.

Dus hebben we in de Arenberg Antwerpen vrijdag en zaterdag wel al onze bekende nummers gespeeld maar daarnaast ook wat nieuwe, die tot ons grote plezier de heftigste respons kregen. Ik denk hierbij aan Vaderland, Andersomdag, Klachtenboek, Hoedoendiedat?, Nodig, Ontdooi me en Slaapwals. En ook de grappen waren anders (maar dat gebeurt ons wel meer...).

Het algemeen gevoel was; zomerfestivals op hun kop draaien is plezant maar soms beperkend; in theaters kunnen we meer aspecten tonen van ons zielenleven en ons onvatbare instrumentarium en beter het kieken uithangen, en orgasmischer musiceren (?) eugh of zoiets.

Bart

04 11 2007

Er staat een Remix (door de ongrijpbare cultheld Regi!!) van AAA hoog in de Ultratop maar laat dat geen zorg tot paniek zijn aub.

Bart

01 11 2007

Nekka

Supergeheim maar toch al verraden dat o.m. Hugo Matthysen, Ronny Mosuse en Pieter Embrechts hebben toe gezegd, nu Kasper Van Kooten , Lais, Ramses Shaffy en Hennie Vrienten nog en ik ben echt content...

Bart

27 10 2007

SLIMMER DAN DE ZANGER IS BIJNA DUBBEL PLATINA! DE DVD “LIVE IN LEUVEN“ HEEFT SCHANDALIG LANG ééN IN DE DVD TOP GESTAAN...

Bijna alle shows zijn uitverkocht, dan gaan we naar Nederland; 14 april Carré!!! (wordt meteen tv-special). Daarna Nekka en daarna wordt het tijd om aan een nieuw plaatje te beginnen...wereldhits genoeg (zegt iemand die er volstrekt niks van kent! Namelijk ikzelf..) Het groepje heeft nog nooit zo scherp gestaan, binnenkort laten we ons boeken om kaas te snijden.

Bart

06 08 2007

Bart Peeters op Folk Dranouter: Elke song een hoogtepunt

Vrijdag toonde Bart Peeters (****) zich verreweg de meest overtuigende publieksmenner op het folkfestival. Zelfs Buscemi die ‘s nachts in de Etnogroove van jetje gaf, moest zijn meerdere kennen in de Boechoutse zanger/muzikant/presentator/(vul zelf in).

Als een duivel in een wijwatervat weerde Peeters zich op het podium, terwijl hij elke song moeiteloos bombardeerde tot hoogtepunt. Zo was ‘Messias’ een clevere crossover tussen culturen dankzij de Arabische zanger Djamel, klonk de Bob Dylan-interpretatie ‘Ik Wil Je’ charmanter dan ooit en werd ‘De Weg Naar Je Hart’ opgefleurd met de bevallig buikdansende Hadise.

Ook de Vlaamse versie van ‘Into Folk’ zorgde voor een explosie in het publiek, al schoot Peeters uiteindelijk de hoofdvogel af met ‘Liefde is Alles’. De song werd nogal lullig aangekondigd als “een liedje tussen kut en kitsch”, maar die faux-pas maakte Peeters alweer goed toen hij het publiek indook om een fan de kans te geven een huwelijksaanzoek te doen bij zijn vriendin.

Terwijl de jongen een trouwring schoof over de vinger van zijn trillende meisje, stond één van de gespierde security erbij te grienen als een kind. Nu, op het eind van de emotionele rollercoaster ‘Allemaal Door Jou’ kon ook de rest van de tent het amper droog houden. Zonder twijfel één van de meest memorabele concerten deze zomer.

Gunter Van Assche
De Morgen

13 06 2007

Bart Peeters heeft er een wonderjaar op zitten. Zijn cd ‘Slimmer dan de Zanger’ haalde diamant en de bijhorende concerttournee was maanden op voorhand uitverkocht. Goed nieuws dus dat hij op donderdag 21 juni om 20u aantreedt met datzelfde programma in de Antwerpse Zuiderkroon.Doorleefde teksten, energieke wereldmuziek en een flinke snuif soul: het tweede Nederlandstalige plaatje van Bart Peeters is straffe kost.

GVA

Jammer genoeg vermeldde de Gazet van Antwerpen niet dat ook dit concert al lang is uitverkocht.

Stijn

12 06 2007

Ik heb net van Sam Sisk bij EMI vernomen dat de DVD ‘Slimmer dan de Zanger – Live in Leuven’ nu 9 weken nummer 1 staat. De CD ‘Slimmer dan de Zanger’ staat ondertussen 36 weken in de Ultratop 50. Er komt ook een verlenging van de Slimmer dan de Zanger tour. Van november 2007 tot januari 2008. De volledige agenda staat vanaf eind augustus op de site.

Stijn

01 06 2007

De DVD 'Live in Leuven' staat nu al 3 weken op de eerste plaats in de muziek-DVD charts. We zijn er zelf een beetje van geschrokken. Onze oprechte excuses ook aan Marco en Pink.

Stijn

28 04 2007

DVD Slimmer dan de zanger toer - LIVE IN LEUVEN

De echte Sam Sisk van Emi vertelde ons dat onze DVD op 1 staat in de DVD-top. Qua goed nieuws is dat goed nieuws.

Mensen blijken de gekste dingen door te sturen naar Youtube (bv die lantaarnpaalklim tijdens ons optreden op de grote markt van Brugge, of de warm up met Natalia in ons kleedkamerke in het Sportpaleis)
We zetten er nu het Live-clipje van AAAA (Live in Leuven) op... het staat er NU op, en weet ge wat... "Liefde is alles" ook, wegens die rare wandeling over de koppen van het publiek enzo. Die bonus Live cd zit erbij omdat je volgens de Belgische wetgeving wel Dvd's mag beluisteren in de wagen, maar niet bekijken...

Groet Bart

05 04 2007

Bart op één

Laat vrijdag 13 April maar liever geen ongeluksdag zijn, want dan zendt één na Thuis "Slimmer dan de zanger / Live in Leuven" uit.
Het is natuurlijk onnozel van zogenaamd een tijd weg te blijven van de tv wegens toer en dan uiteindelijk toch op diezelfde tv terecht te komen.
J-P De Tender (sinds hij één-baas is noemen we hem altijd J-P De Zender) zei: als de mensen zo moeilijk binnen geraken op jullie shows wegens snel uitverkocht, doe het dan één keer op één...
Van de meer dan 2 uur durende registratie is er wel maar 1 uur geselecteerd het meest inzetbare naar één-normen dus Entertainment! Kunst is voor Canvas.
Ik heb daar geen problemen mee, trouwens voor de echte kenners, er volgt meteen ook een dvd met alles en daarbovenop wat lappen Rivierenhof en zeer onnozele extra's en een zeer hifi-klinkende Bonus live-cd voor in den auto...
We hebben voor die registratie gewerkt met het best mogelijke omringende vlak; Ruben Braekevelt als regisseur, Carlo Theunis als beeldmixer, Kristof Devriese als lichtdesigner, Marc Stiers, Roger Verbeken, Eric Verstijlen en Jo Francken voor het geluid en onze roadcrew olv van Marc Cambré.
Ik heb het resultaat al gezien en ik durf zeggen; het mag er zijn.

PS 1 de Stadsschouwburg van Leuven lijkt met wat goede wil op de Royal Albert Hall vooral vanwege het overaanbod van balkons.

PS 2 Het liedje Hond staat alleen bij de Extras in een versie met Steven De Bruyn van the Rhythmjunks. Het was toen in het Rivierenhof de eerste keer dat we dat nr speelden. De gewone versie in Leuven was onbruikbaar wegens mijn mi-snaar die een beetje discutabel stond,live is dat niet erg maar live op een dvd zou dat een beetje spijtig geweest zijn.

PS 3 Ik heb "Van voor af aan" (zie dvd en bonus live-cd) fout afgeteld, te traag, het nr wordt nu "nen trage", maar dat werkt wel.

PS 4 Dat plat achterovervallen na "Ik hou meer van Folk" is niet gepikt van Bruce Springsteen, ik viel gewoon plat achterover...

Leve de zomerfestivals!

groet, Bart

28 02 2007

ONGEVAL

We worden een beetje overspoeld door pers uit binnen- en Nederland, dus ici een antwoord...

Het is de eerste keer dat ik werd aangereden door een tram. Het was ook mijn eerste verkeersongeval. Ik stond stil en de tram kon niet stoppen vanwege spoorgladheid in de Antwerpse Brederodestraat. Er waren geen gewonden, de tram had nauwelijks een schrammetje, mijn auto daarentegen... Hoe onnozel het ook mag klinken; de botsing verliep zeer aangenaam: in confrontatie met een tram lijkt een auto boter, dus niks geen schok ofzo. De trambestuurder van de Lijn was zeer vriendelijk, en had natuurlijk veel liever wel kunnen remmen, dat gladde wegdek was niet zijn keuze, en dat hij een veel te bekende mens aanreed ook al niet, en al die aandacht ook niet. Las ergens dat ik een voorzichtige chauffeur ben die altijd 90 rijdt. Dat was, hoop ik, een misvertand; 90 op een autostrade is vaak levengevaarlijk traag en in een dorpskom altijd levensgevaarlijk snel. Met alle respect; geen slachtoffers, einde verhaal.

Bart

14/15/16 02 2007

deROMA

De 3 "Slimmer dan de zanger"-benefiets voor de Borgerhoutse vergeten parel zaal Roma hebben ook aandacht opgewekt in politieke kringen.. Bruno Tuybens kwam langs bij de derde show, hij hielp de vrijwilligers paella koken  maar hij had ook een verrassing bij, of zoals de Standaard het schreef:

Op het Benefietoptreden van gisterenavond in het Borgerhoutse Cultuur centrum Zaal Roma heeft staatssecretaris voor Overheidsbedrijven Bruno Tuybens extra steun beloofd voor het centrum. De Roma is sterk in buurtwerking en biedt een ruim cultuuraanbod met lage instapdrempel.

Daardoor valt de organisatie tussen de bestaande subsidiekanalen.Zowat elk jaar valt er een gat omdat aangekondigde bedragen niet (tijdig) ter bestemming geraken. Daarom is nu een fondsinzameling opgezet. Tuybens maakt dit en volgend jaar telkens 25.000 euro vrij uit de Lottopot. (Gse/ De Standaard)

Hugo Van Beveren maakte weer beavershots... een korte bloemlezing...

Bart

05 02 2007

Betreft: Betreft "Live In Leuven"

De voorstelling van 5 Februari in de stadsschouwburg van Leuven werd verfilmd door een team onder leiding van Ruben Braekevelt (zie ook “Hoe?Zo!” en Eurosong), Kristof Devriese als licht-designer (& engineer), Roger Verbeken als ‘front of house –mixer’ en Marc Stiers en Slimmer-dan-de-zanger-producer Jo Francken als televisiegeluidsmensen. Er volgt een special op één op vrijdag13 april (met fragmenten) en een hele sjieke dvd nog in dezelfde maand. Het was een aangename opname, niet in het minst dankzij het fijne publiek.

Fotograaf Hugo Van Beveren maakte beelden die de sfeer goed vertellen en vooral ook benadrukken hoe schoon de lichtshow van Kristof Devriese is... En wij zijn deze week helemaal klaar voor 3 bomvolle Roma’s!

Groet Bart

Bart

24 01 2007

Op 5 februari spelen we in de stadsschouwburg in Leuven. Omdat "Live in Leuven" goed klinkt en vooral omdat optredens in Leuven zo aangenaam ontploffen(studentenstad enzo... ), worden die avond opnames gemaakt. We beloven plechtig dat die camera's niemand zullen hinderen en nog plechtiger dat het een speciale avond wordt... dankuwel!

Bart

22 01 2007

Betreft: nieuwe single Bart Peeters

Geachte Mensheid

De meest vanzelfsprekende single uit het plaatje "Slimmer dan de zanger" komt pas nu uit. (Misschien een groot woord want het is zoals altijd een radios-only/niet-commerciele release). Dat het nu pas "Slimmer dan de zanger" is heeft een paar redenen:

-Er staan veel mogelijke singels op dat plaatje.
-We durfden de mensen niet meteen overvallen met een filosofisch nummer met veel woorden.
-De Clouseaus hadden voor hun Sportpaleis liever "Ik wil je (nooit meer kwijt)".
-Maar vooral: dit is een belangrijke periode voor ons, want zoals u op de agenda kan merken loopt de "Slimmer dan de Zanger" toer een beetje buiten zijn oorspronkelijke oevers (jeuuuh!) en ik doe deze dagen geen TV ("De Bedenkers" is pas voor nà de zomerfestivals).

Dus misschien is dit wel het moment om het sleutelliedje los te laten...

Ik heb alleen maar de tekst geschreven, de muziek en het arrangement zijn van
de echte Ronny Mosuse, we hebben gewerkt met MP-drietjes via de mail, vroeger zaten we een half jaar tegenover elkaar met gitaren enzo, nu leek het meteen bingo. De zangtake is behouden uit de demosessie in Studio Ronny, de rest is opgenomen in de Motormusic-studios. Jo Francken was onze vertrouwensman.

Voor iemand het vraagt: de existentiële fouten die worden opgesomd zijn autobiografisch en de rest van de tekst ook. Voor iemand anders het opmerkt: ja Ronny en ik houden van Canadese Reggae.

"Slimmer dan de zanger" (De CD) is genomineerd voor de Zamu-award van Beste Plaat van ’06, ons groepje is genomineerd als beste Live-act en "Groot zijn in iets kleins" als beste nummer. Dat doet ons veel plezier.

Groeten uit California! (Meerbepaald "De California", een café tegenover Boechout-kerk dat ik iedereen durf aanbevelen)

Bart Peeters

27 en 29 11 2006

Oh Lord, wat een kick om hier officieel te mogen stellen: the good people of Antwerpen en the good people of Kortrijk gaven ons een warm (understatement) welkom. Van de Arenbergshow volgen nu enige fotografische beelden.

Bart

26 11 2006

Ik ben blij dat we vrijdag terug mogen spelen in ons favoriete theater –Arenberg - voor de zoveelste uitverkochte zaal. Vooral omdat je sinds kort ook positieve associaties maakt met Antwerpen. Onze nummer vier notering in de Ultra Top is gewoon onbeleefd tegenover Beyoncé maar ik stel me graag kandidaat om haar persoonlijk te gaan troosten. Antwaarepe: “Here ew come!” Bericht voor Kortrijk: Akkoord het is kort dag en de show begint vroeg bij jullie (18u) maar gelieve met zijn allen uit de bol te gaan want de organisatoren van Dranouter komen kijken.

Bart

18 10 2006

Ik kreeg net telefoon van Sam Sisk (EMI) ‘Slimmer dan de zanger’ komt binnen in de Ultra-Top op de achtste plaats. Wij vinden dat heel straf nieuws. Bedankt iedereen.

Bart

17 10 2006

De toer gaat verder op 27 oktober in de Arenberg Antwerpen. Stijn meldde gisteren dat op Kortrijk, Leuven en Overijse na de tour (zo goed als) uitverkocht is, hij heeft beloofd een tweede “Slimmer dan de Zanger-tour” op poten te zetten. De reacties op Slimmer zijn soms zorgwekkend positief, ons land hoorde toch verzuurd te zijn?

Bart

05 en 06/10 2006 DE PREMIERES

Abdellah geeft het beste van zichzelf aan een uitverkochte AB (Brussel)

De twee premières (AB Brussel / Spiegelcircus in Vilvoorde) waren er boenk op. De avond bestaat uit twee delen: alles uit “Slimmer dan de zanger” maar dan de live-versies en dan de “hits” van Het Plaatje van BP plus een aantal wisselende nummers die live erg feestelijk uitpakken maar op een plaat niet thuishoren (meestal wegens te veel grap of gimmick). De theatrale Interactie en het Algemeen Beschaafd Onnozel doen vonden (soms) hun dosering. De tussengrappen waren iedere avond anders. Heeft veel met publiek en locatie te maken.

Bart

04 10 2006 AVANT PREMIERES

De Slimmer dan de zanger Tour is dus vertrokken... De 3 avant-premieres (Tienen, Genk, Kalmthout) waren geen overbodige luxe, de groep probeerde telkens andere dingen en ook een volledig andere opbouw.. Kalmthout was een speciale -want  geheime- match. De zaal zat vol collega’s, acteurs, muzikanten; het is vreemd zingen als in je rechterooghoek de echte Paul Michiels zit, of speel maar eens gitaar als in je linkerooghoek Eric Melaerts plakt. En Abdellah zag een mooi meisje waar hij nog nooit van had gehoord: Katja Retsin...

Bart

Ga naar boven